Vibrators en dildo's weetjes

Vibrators en Dildo’s

Alles wat je moet weten over vibrators en dildo’s

De eerste vibrator.

We hoeven niet eens zo ver in de geschiedenis terug te gaan om de eerste elektrische vibrator terug te vinden. In 1883 ontwikkelde Joseph Mortimer Granville, een Britse arts, de eerste elektromechanische vibrator en hij vroeg er direct patent voor aan. In deze moderne tijd lijkt het lachwekkend maar de eerste vibrators werden verkocht als een remedie tegen “hysterie” bij vrouwen. In de jaren dertig werden de vibrators voor het eerst gebruikt in pornofilms, maar algemeen geaccepteerd werden vibrators in die tijd nog niet, integendeel het gebruik van vibrators werd als immoreel gekenmerkt.

De weg naar algemene acceptatie van de vibrator was lang maar een belangrijke doorbraak zien we toch in de jaren zestig en negentig van de vorige eeuw toen eerst in de jaren zestig de sexuele revolutie zorgde voor de wedergeboorte van de vibrator. Een tweede belangrijke ontwikkeling zien we in de jaren '90 toen in 1998 de Tarzan vibrator openlijk werd gepromoot in de succesvolle TV serie Sex and the City. Sindsdien is de overbekende Tarzan of ook wel Rabbit vibrator een van de best verkopende seksspeeltjes.

Het verschil tussen de vibrator en de dildo

Eigenlijk kun je zeggen dat de meeste vibrators als dildo kunnen worden gebruikt maar een dildo kun je niet als vibrator gebruiken. Kort gezegd is het meest kenmerkende verschil tussen de dildo en de vibrator dat de vibrator vibreert, trillingen variërend van zachte tot sterke voortbrengt, en dat dildo’s niet kunnen trillen.

Dildo’s

lelo ella dildo sfeer

Je hebt verschillende modellen dildo’s die ook nog eens kunnen variëren in dikte, lengte en soepelheid van de gebruikte materialen. Je hebt Dildo’s die er exact als een penis uitzien maar ook meer kunstzinnig ontworpen dildo’s. De Londense ontwerpster Shiri Zinn ontwerpt bijvoorbeeld schitterende dildo’s van Glas en Keramiek. Je hebt ook dildo’s die je in een gordel kunt binden (strapon) en kunt gebruiken als zogenoemde voorbinddildo. Een prachtig voorbeeld  van een strapon is deze Shiri Zinn Strapon met voorbind dildo.

Vibrators

Lelo Ina vibrator sfeer

Vibrators zijn er in vele soorten en maten. Je hebt vibrators geschikt voor penetratie maar ook varianten bedoeld voor clitorale stimulatie zoals bijvoorbeeld deze Lelo Siri vibrator.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een vibrator?

Je hebt vibrators in alle denkbeeldige modellen, lengtes en diktes. Vibrators geschikt voor inwendig gebruik in je vagina of juist speciaal ontwikkeld voor het stimuleren van je clitoris. En ten slotte vibrators die zowel afzonderlijk als gelijktijdig vaginaal en clitoraal stimuleren. Waar moet je nu aan denken als je een vibrator wilt kopen? Welke vibrator past het best bij jouw of jullie wensen? Hieronder vind je een aantal overwegingen die je kunt gebruiken bij de aanschaf van jouw vibrator.

Waar wil je de vibrator voor gebruiken?

Voor vaginaal gebruik is bijvoorbeeld zeer geschikt de Lelo Iris, of speciaal om de clitoris te stimuleren zoals de Lelo Siri of Lily? Of zoek je juist een vibrator om gelijktijdig vaginaal en clitoraal gestimuleerd te worden? Heel populair zijn dan de zogenaamde Tarzan of Rabbit vibrators zoals deze klassieke tarzan vibrator of deze luxe variant de Lelo Ina vibrator. Ten slotte zijn er tegenwoordig ook vibrators die speciaal zijn ontwikkeld om samen tijdens de sex met je partner te gebruiken zoals de inmiddels bejubelde We-vibe2 vibrator.

Hoe sterk moeten de trillingen zijn?

De ene vrouw heeft een voorkeur voor sterke krachtige vibraties en de andere verkiest liever een wat subtielere variant. De meeste moderne en kwalitatief betere vibrators bieden tegenwoordig de mogelijkheid om uit verschillende vibratie sterkten te kiezen, daarmee kun je de sterkte van de trillingen afstemmen op wat jij plezierig vindt. De meer luxueuze vibrators bieden naast de keuze uit de sterkte van de trillingen ook nog eens de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende varianten  van vibratiemodes waarbij de trillingen in golven of sterk pulserend variëren. Een goed voorbeeld daarvan is de Lelo Iris vibrator. Met name bij clitorale stimulatie is de voorkeur voor trillingen heel bepalend. De Lelo Siri staat bijvoorbeeld bekend om zijn zeer krachtige trillingen. De lelo Lily en Nea daarentegen kennen minder krachtige trillingen en vibraties.

Welk formaat vibrator heeft jouw voorkeur?

Er is voor elk wat wils? Van groot tot klein van dik tot dun. De Lelo Mia vibrator bijvoorbeeld is een superkleine handige vibrator die eruit ziet als een lipstick en je gemakkelijk onopvallend in je handtas kan meenemen. Deze vibrator kun je ook nog eens handig via de USB poort van je computer opladen. Je hebt ook de dunne sigaarvormige vibrators van Jimmyjane Magenta vibrators. De Jimmyjane Form6  en de Lelo Mona vibrator daarentegen zijn juist weer vibrators van een groter kaliber.

Wil je de vibrator ook in bad of onder de kunnen douche gebruiken?

jimmyjane form6 vibrator

Veel vibrators zijn absoluut niet waterdicht of zelfs maar spatwaterdicht en zullen gebruik onder de douche of in bad niet overleven. Lelo en Jimmyjane hebben vibrators ontwikkeld die volledig waterdicht zijn. Deze vibrators zoals de Jimmyjane Form6 en Form2 en de Lelo Soraya zijn waterdicht en dus geschikt voor gebruik onder de douche of in bad.

Geluidsniveau

Wil je anderen niet laten meegenieten van jouw vibrator dan is het belangrijk een vibrator aan te schaffen met een lage geluidsproductie. De betere kwaliteit vibrators zoals van Lelo, Jimmyjane en We-Vibe 2 produceren bijzonder weinig geluid meestal minder dan 50dB. Let daarom altijd even goed op de informatie over de geluidsproductie.

Vormgeving en discretie

Veel vibrators herken je direct als een vibrator bijvoorbeeld omdat ze overduidelijk de vormgeving en uitstraling van een penis hebben. Ook zien we veel kwaliteitsverschil bij de vibrators. Het is maar waar je voorkeur naar uit gaat en natuurlijk de inhoud van jouw portemonnee, maar in het algemeen kun je beter wat meer besteden en kiezen voor kwaliteit. Merken als Jimmyjane, Lelo en Shiri Zinn, besteden veel aandacht aan de kwaliteit en het design van de vibrator. De uitstraling is bij deze merken zeer luxe en het design wordt niet altijd direct met een vibrator geassocieerd. De  Lelo Alia bijvoorbeeld zou je gewoon op tafel kunnen laten liggen alleen de kenner zal deze vibrator als zodanig herkennen.

Foto-tabel  Lijst 

2 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

2 artikel(en)

per pagina