Hoe gebruik je een vibrator?

Als je van plan bent om voor het eerst een vibrator te kopen en je dus nog nooit eerder een vibrator gebruikt hebt, dan is het heel logisch dat je jezelf afvraagt: "hoe moet ik een vibrator gebruiken"?

Gebruik de eerste keer

Als je nog nooit eerder een vibrator hebt gebruikt, dan kun je die het beste de eerst keer alleen gebruiken. Op deze manier raak je vertrouwd met de vibrator. Zorg ervoor dat je niet gestoord kunt worden en dat je helemaal ontspannen bent. Om in de stemming te komen kun je misschien een erotisch getint boek lezen of een film bekijken. Zorg er ook voor dat je de tijd neemt om verschillende technieken, snelheden, en vibratiestanden uit te proberen. Het vergt gewoon wat tijd om erachter te komen wat het beste werkt voor jou. Door te experimenteren met bewegingen en intensiteit en door de vibrator op verschillende plekjes te gebruiken kom je erachter wat werkt voor jou.

Moet de clitoris gestimuleerd worden?

Bij het experimenteren kom je erachter wat werkt voor jou. Is het voldoende om het inwendige van de vagina te stimuleren of mag de clitoris ook geprikkeld worden? Is het bijvoorbeeld fijn om de vibrator hard tegen je clitoris aan te drukken of mag het wel wat subtieler? Is directe stimulatie van je clitoris lekker of is het spannender de clitoris indirect te prikkelen door het gebied eromheen te stimuleren?

Harde of zachte vibraties?

De meeste vibrators beschikken gelukkig over verschillende trilstanden zodat je naar hartenlust kunt experimenteren. Voor sommige vrouwen is de trilling van een vibrator te heftig, zelfs in de zachtste stand. Als dat zo is, dan kun je de trillingen iets dempen, door er bijvoorbeeld een handdoekje tussen te leggen. Het scheelt ook als je alleen het gebied rondom je clitoris stimuleert en de clitoris niet direct stimuleert.

Als je erachter bent wat jij lekker vindt, dan zou je de vibrator ook heel goed met je partner kunnen gebruiken.

Hoe gebruik ik een vibrator met mijn partner?

Je kunt een vibrator ook heel goed gebruiken tijdens seks met je partner. Een vibrator kan een geweldige aanvulling zijn voor uw seksleven en het kan het vrijen nog leuker maken! Je kunt de vibrator op dezelfde manier gebruiken als bij solo gebruik. De meeste vrouwen hebben zowel clitorale als vaginale stimulatie nodig om tot een orgasme te komen. Je kunt de vibrator tegen je clitoris houden tijdens de seks of tussen jullie lichamen, bij de basis van zijn penis, zodat jullie beiden de sensatie kunnen ervaren. Er zijn ook allerlei speeltjes speciaal ontworpen voor duo gebruik, zoals de We-Vibe. Deze speeltjes zijn bedoeld om samen gelijktijdig van te genieten.

Het gebruik van een vibrator onder de douche of in bad

Vibrators zijn doorgaans niet waterproof en daarom kunnen deze dus ook niet in bad of onder douche gebruikt worden. Gebruik een vibrator alleen in bad of onder de douche als er uitdrukkelijk op de verpakking vermeld staat dat het om een waterdichte vibrator gaat. Exclusive Secrets heeft een ruim assortiment met waterdichte vibrators, zoals de Ono bad vibrator.

Vibrator en het gebruik van een glijmiddel

Vibrators zijn veilig te gebruiken in combinatie met een glijmiddel. Het gebruik van een glijmiddel is zelfs aan te raden, het zorgt voor een nog sensueler gevoel! Het is wel beter om geen glijmiddel op siliconen basis te gebruiken. Door de siliconen in het glijmiddel kunnen de siliconen in het speeltje oplossen. De vibrator kan beschadigd raken en verkleuren. Het is beter om een glijmiddel op waterbasis te gebruiken, deze tast de siliconen niet aan en de kwaliteit van jouw speeltje blijft zo gewaarborgd.

Kan een SOA overgedragen worden via een vibrator?

Ja. een SOA kan overgedragen worden als vibrators of stimulators met elkaar gedeeld of gebruikt worden. Een Soa kan niet worden overgedragen als je een condoom om de vibrator doet. Zorg er wel voor dat deze vernieuwd wordt zodra de vibrator door een ander gebruikt wordt. In de gebruiksaanwijzing staat ook informatie over het veilig gebruik van een vibrator of stimulator.