Soorten vibrators

De vibrator is vanwege zijn intense en consistente trillingen bij uitstek geschikt om een orgasme op te wekken. Lukt het niet met de hand, of met je partner, met de vibrator lukt het bijna altijd wel. Bij de meeste vrouwen zal een vibrator die ook geschikt is voor clitorale stimulatie het meest effectief zijn.

Er zijn verschillende soorten vibrators je vindt ze in alle vormen en maten. Hieronder worden de verschillende soorten vibrators besproken en krijg je tips and tricks voor het gebruik van jouw vibrator.

Waar let je op bij de aanschaf van een vibrator?

Voordat je een vibrator gaat kopen is het verstandig om voor jezelf na te gaan wat jij belangrijk en prettig vindt. We hebben een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje gezet:

- Hou je bijvoorbeeld van inwendige stimulatie of heb jij een voorkeur voor stimuleren van de clitoris of juist beide tegelijk?

- Hou je van intense trillingen of mag het wel wat subtieler?

- Wil je jouw vibrator ook onder de douche gebruiken of in bad? Met andere woorden, moet de vibrator waterdicht zijn of niet?

- Wil je een vibrator die sprekend op een penis lijkt of mag het er ook anders uitzien en qua design een andere vorm hebben?

- Wil je een klein bedrag uitgeven of mag de vibrator ook kwalitatief wat beter zijn?

- Het opladen van de vibrator. Gaat jouw voorkeur uit naar een vibrator die werkt op batterijen of toch naar een vibrator die via het lichtnet is op te laden? Of kies je liever voor een vibrator die via de USB-poort van de computer is op te laden?

- Kijk in de productomschrijving ook altijd even naar de geluidsinformatie, maakt de vibrator veel lawaai of is hij juist fluisterstil?

- Wil je de vibrator alleen gebruiken of samen met een partner?

- Ten slotte de grootte van de vibrator: zoek je een grote vibrator of juist een kleine dunne handige vibrator die je eventueel ook discreet in je handtas kan meenemen zoals de Lelo Mia Lipstick vibrator. Deze vibrator lijkt sprekend op een lipstick en herken je dus niet direct als een vibrator. Koop je voor het eerst een vibrator? Kies dan niet gelijk voor de grootste.

De vibrator opladen

Voordat je een vibrator gaat kopen, is het wellicht ook goed om hier over na te denken.

Via het lichtnet

Deze vibrators zijn heel gemakkelijk op te laden, je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te doen en je hebt urenlang plezier. De Minna Life Ola vibrator is bijvoorbeeld een vibrator die je heel makkelijk via het lichtnet op kunt laden.

Batterijen

Deze vibrators werken op batterijen en je zal de batterijen dus ook moeten vervangen als je de stimulator vaak gebruikt. De B Swish Deluxe is een voorbeeld van een vibrator die op batterijen werkt en is bovendien van zeer goede kwaliteit.

Via de USB poort van de computer

Deze stimulators zijn oplaadbaar via de USB poort van de computer. De Club Vibe USB vibrator kun je heel makkelijk via de USB poort van je computer opladen.

De verschillende modellen

Classic

Deze vibrator, in de vorm van een penis, is gemaakt voor inwendige stimulatie. De vibraties tegen de vaginawand zorgen voor intens genot. De Lelo Iris en Lelo Elise zijn prachtige voorbeelden van deze klassieker en zijn bij heel veel vrouwen enorm geliefd.

Clitoris Vibrator

Sommige vrouwen hebben net iets meer prikkeling nodig om een orgasme te bereiken. In dat geval is een clitoris vibrator, of ook wel uitwendige vibrator genoemd een goede keus. Deze vibrator kan intense trillingen opwekken. Een goed voorbeeld daarvan is de Lelo Siri vibrator. Deze vibrator is een van de krachtigste uitwendige vibrators van dit moment. Wil je het wat subtieler houden dan kun je kiezen voor de Lelo Lily vibrator of de Lelo Nea. De Lily en de Nea zijn ook nog eens heel klein en kun je zelfs gebruiken tijdens de seks met je partner.

Tarzan of Rabbit Vibrator

Sinds het televisieprogramma Sex and the City is de tarzan vibrator, soms ook wel Rabbit vibrator genoemd, een grote hit en niet meer weg te denken uit de wereld van de vibrators. Deze tarzan vibrator is inmiddels een icoon geworden. De meeste vrouwen kunnen niet klaarkomen door alleen het stimuleren van het inwendige van de vagina, de clitoris heeft vaak ook stimulatie nodig om een orgasme te krijgen. Dit speeltje heeft als groot voordeel dat hij zowel gelijktijdig inwendig de g-spot in je vagina als je clitoris kan stimuleren. Bij dit speeltje is het dus dubbel genieten. Een goed voorbeeld van een moderne variant van deze Tarzan vibrator is de Lelo Ina vibrator of de Lelo Soraya vibrator.

Duo Vibrator

Duo vibrators zijn speciaal ontwikkeld om samen tijdens het vrijen van te genieten. De vrouw brengt deze vibrator in en de vibrator biedt jullie beiden tijdens het vrijen een extra sensatie door de intense vibraties. Een paar goede voorbeelden van duo vibrators zijn de We-Vibe vibrator of de Tiani 2 vibrator.

Bullet Vibrator

Een bullet vibrator is kleiner in verhouding met andere vibrators en is speciaal ontworpen om helemaal in te brengen. Het populaire vibrator ei, de Lelo Lyla 2 of de Lelo Mia 2, de lipstick vibrator, zijn enkele voorbeelden.

G-spot Vibrator

Deze vibrators zijn speciaal ontworpen om de G-spot te stimuleren. In de vagina zit een plekje zo'n 3 tot 5 cm aan de binnenkant en bovenkant van je vagina (bekijk het plaatje voor de anatomie hieronder, de G-spot heeft nummer 4). Bij stimulatie geeft dit bij sommige vrouwen een heel fijn gevoel. Dit wordt ook wel de G-spot genoemd. De Lelo Gigi is een vibrator uitermate geschikt is voor de stimulatie van de G-spot.

1 Eileider

2 Blaas

3 Schaambeen

4 G-spot

5 Clitoris

6 Urinebuis

7 Vagina

8 Eierstok

9 Dikke darm

10 Baarmoeder

11 Fornix Uteri

12 Baarmoederhals

13 Endeldarm

14 Anus