Vibrator onderhoud

Het is belangrijk om je vibrator goed te onderhouden. Wij adviseren je om een hygiënische spray te gebruiken, oftewel een toy cleaner. De toy cleaner doodt tot 99,9% van alle bacteriën. Jouw seksspeeltje blijft dan in topconditie en hierdoor heb je langer plezier van je vibrator.

Hygiëne

Wij adviseren om de vibrator na gebruik altijd te reinigen. Dit kan dus met een toycleaner, maar schoonmaken kan ook met een nat doekje en wat milde zeep. Van belang is ervoor te zorgen dat er geen zeepresten achterblijven. Gebruik je een vibrator of speeltje op een andere intieme plaats, dan is het zorgvuldig reinigen noodzakelijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Voordat je een speeltje voor het eerst gebruikt, is het ook raadzaam deze eerst goed te reinigen. Let er wel op dat er geen water binnenin je vibrator komt. Uiteraard heb je hier bij een waterdichte vibrator geen last van.

Glijmiddel en vibrator

Veel mensen gebruiken naast een vibrator ook een glijmiddel. Je kunt maar beter geen glijmiddel op siliconen basis gebruiken. Het nadeel is dat ze niet in combinatie met sextoys, waar siliconen in zitten, gebruikt kunnen worden, aangezien de siliconen in het glijmiddel de siliconen in het speeltje kunnen oplossen. Hieroor kan het speeltje beschadigd raken en verkleuren. Het is beter om een glijmiddel op waterbasis te gebruiken, deze tast de siliconen niet aan en de kwaliteit blijft zo gewaarborgd.